Likdoorns, wratten en blaren

Workshop

Likdoorns, Wratten en Blaren

Eelt en likdoorns komen veel voor, zijn niet ernstig en goed te behandelen. Mensen met diabetes hebben er meer last van en lopen meer risico op ontstekingen en andere complicaties aan de voeten.

Eelt is een stuk ruwe, verdikte huid op handen, voeten of ander plaatsen waar door druk of irritatie de huidcellen versneld gaan groeien. Eelt is meestal gevoelloos en beschermd de onderliggende huid, die vaak erg gevoelig is.

Een likdoorn is een sterke eeltvorming op een klein gebied van de huid. Dit eelt wordt door de druk van de schoen op die kleine ruimte in een kegelvorm met de punt naar binnen gedrukt en kan daardoor pijn gaan veroorzaken.

Blaren ontstaan door hevige wrijving en zijn ter bescherming van de huid. Blaren zijn dan ook een veel voorkomend probleem voor sporters.

Als pedicure kunnen wij veilig en eenvoudig het overtollige eelt en de likdoorns verwijderen, de oorzaken daarvan bepalen en eventueel preventieve maatregelen, indien mogelijk, adviseren. Tijdens deze dag wordt diep ingegaan op de oorzaken en behandelingen van eelt, likdoorns en blaren. Ook worden er diverse casussen besproken waaronder sportvoeten.

Na afloop van de workshop ontvang je een certificaat en een syllabus met de informatie van de workshop.

 

Accreditatie: 6 punten (nieuw systeem) Domein Voetzorg.

 

thD02TYV0G

Datum


Vrijdag 6 April 2018

Duur

9.30 uur tot ca. 16.00 uur

Kosten

€ 99,00