Image coach

Nieuw bij School4us: Image styling

kleuradvies-trendkleuren

Ook zo gefascineerd door het positieve effect dat een nieuw imago op een persoon kan hebben?

Op tv zijn regelmatig image stylisten te zien die iemand een complete makeover geven. Hierbij komt veel meer kijken dan alleen modebewust zijn. Welke kleuren passen het beste bij een bepaald persoon en welke stijl past bij het figuur van de klant.

Wil jij dit ook leren?

personal-shopper-stijlcoach-celine

Céline Rohrer, stylist en personal shopper, heeft voor SCHOOL4Us een 4-daagse cursus ontwikkeld waarin bovenstaande aspecten uitgebreid aan bod komen. Dit is een basis cursus image styling.

Na deze cursus ben je in staat de klanten op een professionele manier te voorzien van kleur-en stijladviezen. Je kunt een eigen bedrijf starten als image stylist, maar het is voor bepaalde beroepsgroepen, bijv. schoonheidsspecialisten, kappers, visagisten,  ook een mooie aanvulling waarmee je je kunt onderscheiden van anderen.

Denk hierbij aan:

  • Klanten die een sollicitatiegesprek hebben
  • Klanten die veel in de kast hebben hangen, maar geen idee hebben hoe ze het moeten dragen of combineren
  • Klanten die iets nieuws willen dragen, maar niet weten of het bij hem/haar past

Inhoud van de cursus:

Dag 1: Kleur

Tijdens het eerste gedeelte van de cursus behandelen we het kleuradvies. Je leert hoe kleuren zijn opgebouwd en welke kleurtypes er zijn.  Je leert hoe je zelf kleuranalyses uitvoert door middel van het Color Mode systeem en je leert de verschillende kleurtypes herkennen.

Daarbij komt nog een stuk persoonlijkheid en uitstraling kijken. Welke betekenis hebben kleuren en hoe gebruik je dit tijdens een kleuradvies. Hoe kom je krachtiger of juist zachter over?

Dag 2: Figuur

Tijdens het tweede gedeelte van de basiscursus Image Styling leer je objectieve en positieve figuuranalyses te maken. In plaats van bepaalde figuurtypes te analyseren leer je een makkelijke methode waarmee jij in één oog opslag kunt zien hoe je een lichaam in balans kunt brengen door middel van de juiste belijningen, materialen en pasvormen. Niet alleen kleding komt hierbij aan bod maar ook accessoires nemen we mee.

 

Ook hier komt een stuk uitstraling aan bod. Welke materialen doen wat voor de eerste indruk en hoe kun je deze beïnvloeden door de juiste stoffen te gebruiken.

 

Dag 3: Persoonlijke stijl

Een kleur- en stijladvies is pas compleet als jij de persoonlijkheid van jouw klant kunt vertalen naar een eigen stijl. Uiteindelijk willen we onszelf allemaal prettig en zelfverzekerd voelen in onze kleding en laat je met de buitenkant zien wie jij van binnen bent.

 

Je krijgt inzicht in de verschillende stijlen die er zijn, deze te onderscheiden en toe te kennen aan de hand van de persoonlijke kernwaarden van jouw klant.  Hierbij nemen we niet alleen de kleding mee, maar ook de accessoires.

 

Tussen de lesdagen heb je genoeg tijd om je opdrachten te maken en te oefenen op modellen die jij zelf uitkiest.

 

Dag 4: Oefenen

Op de laatste dag neem je een model mee en ga je alle opgedane kennis vertalen naar een kleur- en stijladvies.

School4us biedt tijdens de lesdagen een lunch aan. Aan het eind van de cursus ontvang je een schoolcertificaat.

Datum

Woensdag 17 en 31 januari,  14 februari en 7 maart 2018

Duur


4 Dagen van 9.30 uur tot ca. 15.30 uur

Kosten

Lesgeld € 450,00 Vrijgesteld van B.T.W.