Snijzaalbezoek Erasmus MC Rotterdam

School4us organiseert in samenwerking met dhr. J. Verwijs (directeur van het Medisch Onderwijs Centrum ) een bezoek aan de snijzaal van het Erasmus MC in Rotterdam.

Een bijzonder leerzame ervaring voor iedereen die werkzaam is in een van de volgende beroepsgroepen: pedicure, schoonheidsspecialist, fysiotherapie, verpleging, podotherapie, podologie. 

14.01.06.Artikel.DeAnatomischeLes-UITGELICHTIMG-20170119-WA0006

Inhoud van het bezoek aan de snijzaal.

Klachten en afwijkingen aan de voet, waar de (medisch) pedicure mee te maken heeft worden bestudeerd en in relatie gebracht met het functioneren, de bio-mechanica, van de onderste extremiteiten. Zo wordt bijvoorbeeld belicht hoe een likdoorn nadelige consequenties kan hebben voor het functioneren van de enkel, voet.

Door het bestuderen van de fasciale structuren in deze regio wordt begrepen dat dit weer nadelige gevolgen heeft voor de mechanische functie van de knie en bekken/heup. Hiervoor is een rol weggelegd voor de (medisch) pedicure.

De scholing heeft een hoge praktische relevantie.

De behandelde onderwerpen worden op de snijzaal bestudeert op anatomisch substraat. Het is mogelijk de preparaten vast te houden en goed te bestuderen. Er wordt niet gesneden in de preparaten en er vloeit geen bloed.

Accreditatie in aanvraag

Data


Zaterdag 24 februari 2018.

Aanvang


9.00 uur

Kosten

€ 70,00

Accreditatie: 13 punten in domein Voetzorg